ISBN: 9789025753108 | Hardback | Pagina's: 36 blz | Vanaf 4 jaar | Gottmer 2013
Review - Toin Duijx (2014)

Een jongeman met een grote donkere krullenbos en een ringbaardje telt de dagen af voor hij zijn grote liefde weer zal zien. Als het dan eindelijk zover is, gaat hij op weg om haar af te halen. Bus 14 laat lang op zich wachten, maar gelukkig krijgt hij een lift op een motor. Toch mist hij net de trein. Op de motor wordt de reis voortgezet, tot deze het begeeft en hij met een boot verder reist, waarbij hij bijna door een reusachtige inktvis wordt opgegeten en …. hij ontwaakt uit zijn droom. Uren te vroeg staat hij even later op het perron op de trein van zijn vriendin te wachten. Tekstloos prentenboek met pagina's waarop in vier tot acht afbeeldingen het verhaal wordt verteld, afgewisseld met grote, over twee pagina's gespreide illustraties. Door allerlei aanwijzingen, zoals het ontbreken van de muren bij de huizen waardoor het interieur zichtbaar is, wordt al snel duidelijk dat de reis tijdens zijn droom plaatsvindt. Het verhaal kent een goede spanningsopbouw en het is een uitdaging om mee te reizen in de droom. De kleurrijke illustraties staan boordevol details, zijn uitermate humoristisch en leveren urenlang kijkplezier op. Een aanrader. De illustrator debuteerde met het originele en humoristische 'Feest!'*; dit is zijn tweede prentenboek.

JaapLeest (29-03-2013)

De grote dag is een zeer geslaagd vrolijk feelgoodprentenboek waar telkens iets nieuws in te ontdekken valt. Het werk van Wierstra is fantasierijk en toegankelijk, en vooral heel vrolijk en optimistisch. Bespreking op YouTube.

De Morgen (08-05-2013)

De Grote Dag is een heerlijk fantasierijk en amusant prentenboek. Wierstra zet de dingen met een juiste dosering en veel flair op z'n kop. En het wemelt van de geestige details, waardoor je er nauwelijks op uitgekeken raakt. De grote dag is een inventieve en dynamische visuele vertelling geworden. Eentje waar een mens vrolijk van wordt.

Trouw (24-05-2013)

En wat een vondst is dat toch: een droom uitbeelden, een gedachtegang, door de muren, vloeren en plafonds gewoon níét te tekenen. Waardoor alles en iedereen zweeft. Er gebeurt veel op de plaatjes; Wierstra's boeken zijn alleen geschikt voor wakkere kijkers. Wakkere kijkers die van dromen houden.Den Store Dag | Deense Editie | ISBN: 978-87-93521-19-3 | Formaat: 24,5 × 30 | Vanaf 4 jaar | Torgard 2020

 

 

Copyright © Arnoud Wierstra